Sunday, January 13, 2013

Juustu-peekonipirukas


Tean, et ple eriti isuäratav pilt, aga selles süüdi ainult minu jama telefoni kvaliteet, sest kaamerapatakad olid tühjad, vabandust! ausalt see väga maitsev ja kogu kodu ka esimeste minutitega head lõhna täis! :) 











Põhi:

3 dl nisujahu
150g võid
0.25 tl soola
2 sl külma vett

Täidis:

1 suur sibul
100g toorsuitsupeekonit
100g suitsusinki või ka näiteks sobib vorst
3 muna
3 dl vahukoort
2 dl riivitud juustu

*Pane ahi 225kraadi juurde soojenema
*Haki külm või soola ja jahuga segamini. Lisa vesi ja sega kiirelt taignaks. Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi. Torka kahvliga taignasse augud ja eelküpseta ahjus 225 kraadi juures 7minutit.
*Lõika peekon ribadeks, pruunista pannil. Koori ja haki sibul, lisa peekonile ning kuumuta veel mõni minut, viimasena lisa kuubikuteks lõigatud sink.
*Vala segu eelküpsetatud põhjale.
*Klopi munad ja koor vispliga segamini, sega hulka riivitud juust. Kalla segu pirukale.
*Küpseta ahjus 225 kraadi juures 20minutit, kuni pirukas on pealt kuldkollane.

No comments:

Post a Comment