Sunday, January 27, 2013
Šokolaadikook prantsuslike juurtega
See šokolaadikoogi retsept pärineb "M i nu"- sarja kokaraamatust, kus seda retsepti jagab siis "Minu P a riisi" autor. Mulle see kook väga meeldis, eriti, et see sobib nii muffini kui koogi taignaks:) Ja kindlasti kasutage küpsetusšokolaadi selle retsepti puhul, muidu ei tule see üldse niiii maitsev!;)
Vaja läheb:
170-200 g tumedat küpsetusšokolaadi
4 muna
80g jahu
100g suhkurt
60 g soolast võid
soovi korral vanillijäätist
Sulata šokolaad ja või kuumale veevannile asetatud kausis, Vaka teise kaussi jahu ja suhkur. Lisa munad ja sega. Nüüd vala juurde sulanud šokolaadi-võisegu ning sega kokku taignaks.
Pintselda koogivorm võiga ja riputa üle jahuga. Koputa vormi, et üleliigne jahu eemalduks ja vala siis tainas vormi. Kui soovid seest voolava šokolaadiga kooki, võiksid kasutada väikese muffinivorme, siis on kooki parem serveerida.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 225kraadises ahjus 15 minutit. Kui on soov saada küpsemat kooki, käheb aega umbes 25 minutit. Kontrolli koogi küpsust tikuga. Jäätisearmastajad võivad kooki serveerida vanillijäätisega.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment