Monday, March 9, 2015

Imeline šokolaadi-kookostort!

See tort oli lihtsalt fenomenaalne! No ma ei kiida enda tehtud toitu tavaliselt, aga issand see tort nägi nii isuäratav välja ja maitse oli ka tõesti super. Mu uus leivanumber. Ei jõua ära oodata, millal saaksin seda jälle teha. Heal juhul aprillis või mais põhjust seda jälle teha, ent usun, et tahan ikka uusi asju ka proovida :) Hetkel on minu jaoks toit väga tähtis ning suure luubi all, seega ei ole see üldse suur kaloripomm, muideks. Niiet panin kokku ühe kergem tordipõhja, ühe kergema täidise ja kaunistamisel lasin fantaasial lennata :D Imeline, proovige! ;)

Põhi:
3muna
1 dl jahu
1 dl suhkrut
3 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

Immutamiseks:
u 50ml kanget kohvi

Täidis:
2 purki 400g kookospiima(nt Santa Maria)
4 spl suhkrut (või agaaviasiirupit)
1tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:
30g tumedat šokolaadi
30g valget šokolaadi
150g maasikaid
mandleid

Vahusta munad ja suhkur kõvaks vahuks. Sõelu kokkusegatud kuivained munasuhkruvahu hulka ja sega õrnalt. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva põhjaga koogivormi. Küpseta 200kraadises ahjus 10-15minutit. Lase jahtuda.
Võta kookospiimapurgid kümikust välja. Keera tagurpidi ja tee avajaga lahti. Vala pealt ära vedelam osa ning kasuta ainult paksu kookoskreemi. Lisa kaussi kookoskreemile suhkrud ja vahusta kergelt läbi(mina lisasin ka spl seda vedelamat osa, et tuleks parem tekstuur, muidu oleks liiga võine olnud). Immuta põhja kohviga ja vala peale kookoskreem. Silu lusikaga ühtlaseks. Pane pooleks tunniks sügavkülma. Kaunista maasikaviilude, mandlilaastude ja sulatatud šokolaadiga.

No comments:

Post a Comment