Monday, March 9, 2015

Tomatine läätsesupp

Üks õhtu oli jälle mõttes, et oleks aeg midagi läätsedest teha, aga no mida polnud, siis polnud ühtegi korralikku retsepti, mille järgi isu oleks tekkinud. Tundub, et läätsedega ei kipu inimesed üldse eriti katsetama, need eestlaste jaoks ikka vist uued ja harjumatud asjad. Ühesõnaga, läksin siis kappide kallale ja panin potti kõike head, et just mulle maitseks. Tuli välja ka super, vürtsikas ja megahea. Suurepärased asjad sees, tervislik ja vürtsikas! :) 

Vaja läheb:
2-2,5l kanapuljongit
250g läätsesid
400g konserveeritud ube
1 suur paprika
400g purustatud tomateid
2-3 porgandit
1 sibul
3 küüslauguküünt
300g veisehakkliha
pisike tsillijupp
oliivõli praadimiseks
soola, pipart, pune

Koori ja tükelda porgandid ja sibul. Pane läätsed kanapuljongisse keema. Prae tükeldatud sibul ja porgand õrnalt läbi, lisa hakkliha ning maitsesta soola, pipra ja punega ning purustatud küüslauguga. Lisa puljongile praetud sibula-porgandi-hakkliha segu. Keeda umbes 20 minutit. Lisa tükeldatud paprika, konserveeritud oad, purustatud tomatid ja hakitud tsillit(viimase võib ära jätta, kes vürtsikat ei armasta). Keeda veel 10-15 minutit, kuni kõik pehme ja maitsed suurepäraselt segunenud.
Ideaalne mõnus vürtsikas supp külma-kõledasse õhtusse! :)

No comments:

Post a Comment