Tuesday, December 6, 2016

Kinoatort

Oijah, selle tordikese tegin endale sünnipäevaks. Minu sünipäev on augustis, seega see näitab juba kui kaua pole mul olnud mahti siia korralikult postitada :D Püüan nüüd rohkem aktiivne olla, sest tegelikult on väga palju asju, mida katsetan, aga tihti jääb lihtsalt pilt tegemata või kuskile ootama oma aega, et panen üles, aga sinna ta jääb. 
Igatahes, antud tordi juurde tulles siis. Mina tavalist nisujahu ei kasuta enam üldse, aga enamasti isegi muidu üritan asendada jahu nn mingi muu massiga. Kinoa avastasin enda jaoks tänu treenerile ja see tõesti meeldib mulle väga-väga. Põhiliselt pistan seda salatisse, aga kui nägin seda retsepti, siis teadsin, et pean oma sünnipäevaks selle tegema. See tort on lihtsalt mina läbi ja lõhki :) Tuunisin seda veel natuke, sest jumaldan kohupiima ja no peale panin ka seda, mis tol hetkel kutsus. Proovige ja te ei kahetse! Külalised ka kiitsid läbi ja lõhki, et nii põnev ja väga mahlane :)

Vaja läheb:

Põhi:
2dl kinoad
1,5dl kookospiima
4muna
1tl vanilliessentsi
125g kookosõli
3dl kookospalmisuhkrut
2,5dl kakaopulbirt
2tl küpsetuspulbrit
0,5tl soodat
0,5tl soola

Glasuur:
4dl vahukoort
200g tumedat küpsetusšokolaadi
200g ricotta kohupiima
Kaunistamiseks: 
vaarikaid
sõstraid
kookoshelbeid

Alusta koogi valmistamist glasuurist. Selleks tükelda šokolaad klaaskaussi ning kuumuta väikeses potis koor, ära lase sel keema tõusta. Vala kuum koor šokolaaditükkidele, lase 5minutit seista ja sega glasuur ühtlaseks, lisa kohupiim ja sega. Aseta glasuur 2-3 tunniks külmkappi tahenema.
Järgmiseks valmista koogipõhi. Keeda kinoa vastavalt pakendil toodud juhistele ning jahuta kiiresti. Määri 20cm läbimõõduga lahtikäiv ümmargune koogivorm rasvainega ja vooderda seejärel küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 175kraadini. Taina valmistamiseks klopi lahti munad, lisa kookospiim, vanilliessents. Seejärel lisa kinoa ja vedel kookosõli ning sega kõik korralikult läbi. Teises kausis sega omavahel kuivained ning lisa need kinoamassile. Kalla tainas koogivormi, silu pealt siledaks ja küpseta ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli koogipõhja küpsust, torgates puutiku keskele. Kui tikk jääb puhtaks, on koogipõhi valmis. Enne kui kummutad koogipõhja vormist välja, lase 15minutit jahtuda.
Serveerimiseks lõika koogipõhi põiki kaheks. Võta tahenenud glasuur külmkapist välja ja vahusta mikseriga. Tõsta koogipõhja üks pool serveerimisalusele ja kata glasuuriga, seejärel tõsta peale teine pool ja kata see samuti glasuuriga. Kaunista enda soovi kohaselt.

Sunday, December 4, 2016

Suus sulav mahe õunakook

Veel üks õunakoogiretseptike. Seda jagas mulle mu parim sõbranna, kes ka täielik kookide kuninganna. See on üks ütlemata lihtne kook, samas megahea! Tõesti selline kerge, mahe, õhuline ja suus sulav. Hea nii kuumalt kui külmalt. Kui on õunte uputus ideaalne selleks, aga sobib kindlasti suurepäraselt ka rabarberite ja marjadega. Head katsetamist! :) 

Vaja läheb:
Tainas:
100 g võid
85 g suhkrut (1 dl)
50 g maitsestamata jogurtit
1 muna
180 g täisteranisujahu (3 dl)
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250 g maitsestamata jogurtit
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
4-5 õuna
kookospalmi suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde maitsestamata jogurt, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel). Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele. Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi. Kata tükeldatud õunasektoritega ning puista peale veidi kookospalmi suhkrut. Küpseta 200kraadise ahjus umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud. Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.

Õunaküpsised

Küllap enamikel oli see aasta õunauputus. Nii ka meil kodus, niiet üritasin igast uusi vigureid õuntest välja mõelda. Üks päev tuligi küpsiseisu ja no mis siis ikka teha õunatäidisega küpsiseid. Väga mõnus amps külalistele pakkuda :) 

Vaja läheb:
150 g jahu
50 g suhkrut
100 g võid
1 munakollane
(1 spl hapukoort)
3 õuna
määrimiseks :

munavalge
kaneeli
suhkrut

Mõõda kaussi jahu ja või. Hakka mudima taignaks lisa suhkur ja munakollane kui taigen on mure ja pudised käes lisa hapukoor(kui taigen ilusti hoiab koos siis pole vaja hapukoort panna). Segatud valmis taigen pane 30 minutiks külmkappi.  Koori õunad ja eemalda südamed, lõika 8ksaks tükiks. Seisnud taigen rulli laiaks ning klaasiga vormi rõngad. Pane rõnga ühele poole õunaviil ja tõsta teine taigna pool peale. Määri munavalgega ja keera neid kaneelisuhkrus. Küpseta 180 kraadises kuumuses ahjus umbes 15 min(oleneb kui pruune ja krõbedaid keegi soovib;)).


Õuna-šokolaadikook

Tervitus! :)

Järjekordne maguslaks. Oioii, see retsept oli selle sügise hukatus :D Kui ma selle koogi pilti nägin, siis olin müüdud ka. Niiet pidin saama selle retsepti. Selle retsepti algvariandi sain ma muideks oma treenerilt, tänu kellele ma olen see, kes ma nüüdseks olen :) Niiet, see näitabki ainult seda, et ka treenerid söövad kooki ja see on normaalne, me ei söö ainult kapsalehti ja kodujuustu :D Minu praegune personaaltreener on muideks samal seisukohal, et kõik on mõistuse piires lubatud. Selle võrra sa tead, et järgmine päev peadki rohkem pingutama ka või no kui igapäevaselt oledki tubli ja aktiivne, siis ei ole see koogike midagi. Ta ütlebki,et kui tal ongi magusaisu, siis ta just teebki ka ise, mitte ei osta poest mingit jama. Just, see on ka minu moto, isetehtud hästi tehtud ja puhas, siis tead ju sada prossa mis sees :) 
Selles suhtes, et viimasel ajal on mu blogisse tulnud just koogiretseptid vm magus, ärge arvake, et ma nüüd neist ainult toitungi. Vastupidi, neid patukaid teen heal juhul korra nädalas. Ma saangi lubada endale selliseid asju siis, kui saan nn koju käima Türile ja perele vaaritada. Linnas endale üksi plaaditäis kooki pole nagu mõtet :D Linnas teen ainult oma igapäevast toitu ja mealprepid, aga enamik neist toitudest on juba kas siin blogis olevad või sellised, mis klopsin nn kokku, niiet siia pole ja ammu igapäeva toite tulnud, aga eks püüan parandada end! 
Igatahes, ausalt seda kooki te peate proovima, see on jumalik! Ma ei ole kunagi õunakoogifänn olnud, aga üha rohkem õpin ka neid armastama, eriti veel kui sellised retseptid, muhahaa seda tuunisingi selliseks ka, et olekski ju veel täielik lemmik. Algses variandis oli tavaline nisujahu, tume šokolaad, peal õunad, kreeka pähklid ja fariinsuhkur. Mina siis panin aga tumeda shoksi tervete metspähklitega, et juba sees oleks pähklid mitte peal. Samuti panin õunad sisse, siis mahlasem. Ja üks kord olen proovinud riisijahuga ja üks kord täistera nisujahuga, tavaline nisujahu ei ole mulle ning mõlemal korral on olnud super, riisijahuga oli konsistents küll parem, täistera omaga oli selline lagunev purune rohkem. Ja peale peale panin siis hoopis kookospalmisuhkrut, mis teeb veel parema karamelli ning mandlilaastud ;) Esimene kord tegjin nii et õunad peal ja kreeka pähkel, aga nii ei olnud üldse nii mahlane, meie perele meeldis see teine variant rohkem ;) Suurepärane nii soojalt, aga kes suudab kannatada, siis ka külmalt ja järgmisel päeval isegi veel parem! :) 

Vaja läheb:
200g võid
200g tumedat sokolaadi tervete pähklitega
4muna
2,5dl suhkrut
2,5dl riisijahu
1tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit

3-4 õuna, 2-3spl kookospalmisuhkrut, peotäis mandlilaaste

Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega seni, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta munad suhkruga, sega hulka küpsetuspulbri-kaneeli-jahusegu. Lisa ka šokolaadi-võisegu ja töötle ühtlaseks. Lisa hakitud õunakuubikud. Vala taigas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 26cm läbimõõduga koogivormi ning aja ühtlaselt laiali (minule meeldib õhem kook, seega tegin suure plaadiga, aga kes tahab kohevamat ja paksemat, siis ümmarguse lahtikäiva vormiga super). Riputa peale mandlilaastud ja kookospalmisuhkur. Küpsets 175 kraadises ahjus umbes 45minutit.


Rummi-rosina-õunamoos

Mooside hooaeg ammu möödas, samuti ka õunauputus.. aga äkki kellelgi veel keldris on ning tahabki teha ühe armsa isetehtud kingituse kellelegi jõuludeks ;) Muidugi võib ka lihtsalt järgmiseks aastaks selle retsepti kõrva taha panna :) 
Sel sügisel sai tehtud vanu lemmikuid, aga paari uut sorti ka proovitud. Antud moos tuli pmst tiesti planeerimata. Terve pika päeva olime juba köögis moose keetnud. Õunte puhastamisest oli juba viisakalt öeldes kopp ees ka. Ema läks aga kapi kallale, et vahepeal näksib rosinaid ja nii see läks. Vahepeal oli kodus mingi rosina vaimustus-kohupiim rosinatega, õunakohupiimakook rosinatega jne. Mingit huvitavat maitset tahtsin juure anda, kiire pilk kappi ja rummiessents päästis :) Niiet võtsime ette veel ühe koosluse katsetuse, see oli seda lisavaeva väärt! See on nüüd selline moos, et seda söövad ka mehed, kes muidu moosi nii väga ei armasta- hitt ;) 

Vaja läheb:
2kg erinevaid õunu (kasutasin nii magusaid, hapusid, heledaid, tumedaid)
1kg suhkrut
100g rosinaid
2tl rummiessentsi

Eriti hea oleks kui eelmisel päeval saaks rosinad vette likku panna koos tl rummiessentsiga. Kui aga mahti pole, siis piisab ka tunnikesest. Edasi koori ja tükelda õunad kuubikuteks. Pane potti õunakuubikud, lisa moosisuhkur. Keeda aeg-ajalt segades, kuni õun on pehme, kui need on pehmed ongi moos valmis. Koori pinnale kerkiv vaht. Lisa tl rummiessentsi ja rummi-veesegus leotatud rosinad. Tambi veidi pudrunuiaga ka massi, siis ühtlasem.
Purgid pese enne tulikuuma veega, kuivata ära ning pane kuum moos sisse. Keera kaas peale ning aseta purgid tagurpidi lauale jahtuma. Kui moos on jahtunud vii moosid sahvrisse või keldrisse ning lase talv läbi head maitsta, kuigi noh sellest kogusest saab neli keskmist purgi täit, niiet küllap neid eriti kauaks ei jätku ;)

Astelpaju-õunamoos

Tervitus!
Pole väga pikalt siia blogisse "ära eksinud". Püüan nüüd end natuke parandada. Alustaks ühe õunamoosiga. Mooside hooaeg ammu möödas, samuti ka õunauputus.. aga äkki kellelgi veel keldris on ning tahabki teha ühe armsa isetehtud kingituse kellelegi jõuludeks ;) Muidugi võib ka lihtsalt järgmine aasta seda supermoosi proovida;) Üks uus hitt meie peres kindlasti ja varsti juba sügise alguses tehtud varud otsakorral :) 
Asume siis asja kallale. Astelpaju marjadega tihti ei ole priisata. Need, kas jube kallid või lihtsalt ebamugav korjata. Kuna aga jumaldan astelpajumoosi, siis õunaga tahtsin proovida. Õun annabki lihtsalt põhimõtteliselt ainult massi, astelpajumoosi natuke mahedam variant nii. Lihtsalt vapustav moos! Astelpaju annab imeilusa värvi ja astelpajuseemned jätavad kelmikaks täpiliseks moosi. Mõelge veel milline tervisepomm ka ;) Kes kui haput soovib, sellega saab mängida. Mina tegin u 1/5-le vahekorras. Ehk 1liiter astelpajumarju ja 5liitrit õunu.

Vaja läheb:
1l astelpaju marju
5l õunu
1,5 kg moosisuhkrut

Pese astelpaju marjad, kalla kuuma vett peale, aja keema. Edasi kuumuta nõrgal tulel, kuni marjad on katki. Siis puista suhkur, sega ja kuumuta seni, kuni suhkur sulanud.
Pese õunad, koori, lõika tükkideks, vala astelpaju marjadega ühte potti. Keeda, kuni õunatükid on muutunud läbipaistvaks. Püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Vala moos purkidesse ning sule purgid tugevalt.

Saturday, July 23, 2016

Läätsevahvlid

Tänu tervislikumale elustiilile otsin pidevalt uusi põnevaid lahendusi, kuidas kooke küpsetada. Lisaks püüan üha rohkem ka just läätsesid enda toidulauale nn sisse smuugeldada ja ära peita. Mingi hetk torgatas pähe aga jube vahvliisu ja kuskilt tuli idee, et aga kas läätsedest ei saaks teha. Googeldasin ja ühe ainukese retsepti ma inglise keeles siis leidsin, mida edasi arendasin :) Lõpuks võtsin end käsile ja tegin need ära. Ma olin ise ka sada prossa kindel, et küllap need jäävad kas nätsked või mingi spetsiifiline kõrvalmaitse juures, aga päriselt ei kumbagi! Mõnusalt krõbedad vahvlid! See retsept jääb nüüd asendama kindlasti meie pere tavalist klassikalist vahvlitaigent! Proovige ja te ei kahtse! ;) 

Vaja läheb: 
1 väike purk konservläätsesid
2 tassi kaerakliisid
1 tass täisteranisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tassi kookospalmi suhkrut
1/4 tl soola
(soovi korral üks muna, aga ei pea)
4 tassi vett
1/4 tassi oliiviõli

Saumikserda läätsed püreeks. Eraldi kausis sega omavahel kuivained. Lisa läätsepüreele muna ja kuivained ning sega. Viimasena lisa vesi ja oliivõli. Alguses võib tunduda väga vedel taigen, aga kaerakliide tõttu läheb taigen peale veidike seismist väga korralikult paksuks. Ja seejärel mis muud kui küpsetamine alaku! ;) 
Ülimaitsvad ja megakrõbedad vahvlid! :P

Kreeka salat

Hei-hei! :) Olen selle blogikese ikka täiesti unarusse jätnud. Mitte, et ma enam ei kokkaks ja ei katsetaks.. kaugel sellest, aina rohkem! ;) Lihtsalt elus on olnud ikka väga-väga kiire periood. Nüüd hakkab aga uutmoodi elu ka juba tasapisi rutiini loksuma, niiet eks ma püüan siis edaspidi siia ikka ka oma katsetusi kirja panna. Alustuseks üks suvine amps. Kerge ja lihtne teha, niiet praeguseks suviseks ajaks super. Kindlasti paljud teist eelistavad ka suvel kergemat kraami. 
Alles tulin puhkuselt Kreetast ka ja no seal oli Kreeka salat ikka A&O. Seda söödi ju lõputult ja vahet pole mis aeg. Eestis pole mina kunagi sellest vaimustuses olnud, aga nüüd harjusin täitsa ära. Muidugi ka see varieerub ja erinevad kokad panevad erinevaid asju sisse. Mina tegin aga sellise lihtsa ja koduse, mille sarnast sain süüa ühes perekohvikus :) Paljud lisavad näiteks jääsalatit ja muid komponente panevad kordades vähem, aga no mina eriti salatilehte närida ei armasta, parem muud värsket kraami :D Täpselt koguseid ka ei pane, igaüks ise teab, mida eelistab rohkem või vähem. 

Minul läks siis vaja:
Kurki
Tomatit
Paprikat
Fetat
Oliive (kivideta)
Punast sibulat
Tilli
Oliiviõli
Soola, pipart

Tükelda kõik tükeldamist vajavad komponendid. Lisa feta ja oliivid. Maitsesta soola ja pipraga ning vala üle kvaliteetse oliiviõliga (mina kasutasin näiteks basiiliku maitselist oliiviõli, et veel paremat maitset saada). Head isu!
Üks hää toit suveks! :)

Sunday, April 3, 2016

Maapähklivõised saiavormimuffinid


Oi issver sussver! Hetkel ma ei kujuta ette, et on olemas paremat magustoitu. Enam minulikumat magustoitu ei saakski vist olla, sest jumaldan maapähklivõid, kookost ja ploome... Kõik need imelised maitsenüansid tulevad esile ning oioii kui hea, need lihtsalt sulavad suus! Tegemist põhimõtteliselt saiavormiga, aga kaugel klassikast, sellise paraja krutskiga ;) Mina näiteks kasutasin saia asemel üldse sepikut, aga eks see ole rohkem maitseasi. Ühesõnaga ausalt proovige, need on imeliselt maitsvad! Sobivad söömiseks kuumalt kui ka jahtunult. Ja no selles suhtes ikka klassikaline saiavorm, et kõige paremini sobivad need muffinid klaasi külma piimaga! ;)


Vaja läheb:

umbes pool sepikut
4-5 suuremat ploomi
1spl maapähklivõid
2spl kookoshelbeid
3spl kondenspiima
1,5dl täispiima
1 muna
1 munakollane
1tl vanilliessentsi
suhkrut peale raputamiseks

Pane ahi soojenema 200kraadi juurde. Vooderda muffinivormid paberitega. Lõika tükkideks ploomid ning lao muffinivormi põhjadesse. Tükelda sai kuubikuteks ning täida vormid kuhjaga. Eriti hea oleks, kui sepik oleks kõvem või röstrist läbi lastud. Sega kokku ülejäänud ained peale suhkru ning vala peale. Puista peale natuke suhkrut ning küpseta umbes 30minutit, kuni seest küpsed ja pealt kuldsed.
Need olid juba toorelt nii isuäratavad, niiet oleks tahtnud juba toorelt nahka panna :P

Krõbe saiavorm kohupiimaga

Soe saiavorm külma piimaga- imeline kooslus!
Tegemist on tõeliselt klassikalise magustoiduga. Küllap meist kõik on kunagi saanud lasteaias või koolis saiavormi. Vanaisa soovil sai see nädalavahetus ka proovitud tõeliselt nostalgilist magustoitu. Oleks ma teadnud, et selle tegemine nii lihtne ja tulemus nii maitsev, siis oleksin seda kindlasti ammu juba teinud :)
Sobib suurepäraselt kohe söömiseks külma piimaga või siis ka järgmine päev. Kui on maha jahtunud, siis hoiab paremini koos ning mugavam tõsta. Antud retseptist tulebki nii suur plaaditäis, et küllap saate proovida nii seda soojalt kui külmalt :) Mina tegin ühe saia ja ühe sepikuga, esiteks nii ta natuke toitvam ja mõnusam maitse, aga kui soovite võite ainult saiaga ka teha. Eriti hea jääbki, kui sai/sepik on juba kõvem(näiteks vahel ongi koju sai liiga kaua seisma jäänud, sobib ideaalselt) või eriti hea, kui isegi enne ära röstite. Head katsetamist! ;)

Vaja läheb: 

võid vormi määrimiseks
2 saia/sepikut
5 õuna
kaneeli

Kohupiimakreem:
500 g kohupiimapastat
kaks peotäit rosinaid
2 sl suhkrut
100g maitsestamata jogurtit
1 tl vanillsuhkrut

Munapiim:
4 muna
6 dl piima
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut

peale raputamiseks suhkrut ning kookosrasva

Lõika saiaviilud kuubikuteks ja laota pooled neist võiga määritud ahjuvormi põhja. Laota peale kooritud ja viilutatud õunad, puista peale ka kaneeli. Sega kokku kohupiim rosinate, suhkrute ja maitsestamata jogurtiga, laota õunakihile. Seejärel pane vormi ülejäänud saiakuubikud. Vispelda piim ja munad suhkrutega kokku ning nirista vormi. Raputa peale natuke suhkrut ning kookosrasva tükikesi. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni munapiim on hüübinud ja saiakuubikud pealt krõbedad.
Väga lihtne teha, aga üks ütlemata maitsev toit! 
Juba enne ahju panemist nägi nii isuäratav välja o.O

Pasha

Kevadpühade puhul tehakse ju ikka lisaks värvitud munadele ka pashat, et ikka suu ka magusaks saada :) Ma mäletan, et kui olin ikka päris pisike, siis proovisime seda vanaemaga teha, aga rohkem meie pere laual seda pole olnud. Mäletasin, et mulle tundus see meeletu mässamisena ja nii ei ole olnudki tahtmist seda teha. See kevad aga mõtlesin selle tegemise käsile võtta, muidugi natukese krutskiga, mitte klassikaline ;) Pean tunnistama, see pole üldse keeruline teha, minu jaoks oli kõige tüütum oodata ööpäev, et lõpuks seda proovida :D Niiet ausalt, proovige seda, see on mõnusalt mahe magustoit, mille lisanditega saate lasta enda fantaasial lennata! :) Mina panin sisse rosinaid, mandlilaaste ja kookoshelbeid, kaunistasin kookoshelveste, mandlilaastude ja apelsiniga. Teie aga laske oma fantaasial lennata, pange sisse ja peale just seda, mida soovite- kuivatatud puuvilju, pähkleid, seemneid jne :)

Vaja läheb:
500g kohupiima
200ml vahukoort
2 muna
suhkrut
5 spl mandlijahu
1 tl vanilliessentsi
mandlilaaste, rosinaid, kookoshelbeid


Kaunistamiseks
1 apelsin, kookoshelbeid ja mandlilaaste

Soovitaks eelmine päev panna rosinad vette, aga võib ka muidugi ilma. Vahukoor suhkrutega ja munad eraldi vahustada, siis kõik ained omavahel kokku segada, kallata marliga vooderdatud sõelale ja sõel kausi kohale, külmkapis üleöö seista, tagurpidi vaagnale ja kaunistada. 

Kalkuni-spinatipasta

Tervitusi teile! Olen kahjuks päris unarusse selle blogikese jätnud. Mitte, et ma vahepeal katsetanud ei oleks, aga kuidagi pole siia jaksanud neid kirja panna. Püüan nüüd ennast parandada :) See on suurepärane koht, just mu enda jaoks, et kui teinekord otsingi retsepti, mida olen katsetanud. Niiet kui keegi leiab siit ka midagi, mida tahab proovida, siis on ju suurepärane :) Üritan ju teha huvitavaid asju, ent samas et oleks ikka suurepärased asjad sees ning oleks maitsev. Antud pasta on kindlasti üks suurepärane pasta. Lihtsalt suus sulav! Raudselt teen seda veel edaspidi, sest no selle puhul ju lisaks sellele, et maitsev, siis see on ka supertoitev. Retsepti kogusest peaks jätkuma kuuele :)

Vaja läheb:

500g kalkuniliha strogonov
1tl paprikapulbrit
1 tl kuivatatud oreganot
1tl kuivatatud basiilikut
100g peekonit
500g kirsstoimateid
100g spinatit
4-5 küüslauguküünt
1tl hakitud tšillit
450g linaseemnepastat
200ml täisrasvast piima
120 g riivitud tugevat juustu (mina kasutasin nt Valio Fortet)
roosat soola, pipart
praadimiseks kookosrasva

Kuumuta pannil kookosrasva ja pruunista selles tükeldatud kalkunistrogonovi paar minutit. Lisa paprikapulber, kuivatatud oreganot ja basiilik, lisa natuke roosat soola ja pipart ning küpseta kalkuniliha keskmisel kuumusel mõni minut. Kui kalkuniliha on valmis, tõsta see hetkeks pannilt.
Tükelda peekon ja pruunista seda paar minutit kuumal panni. Vala ära tekkinud rasv ja tõsta peekoni juurde poolitatud või terved kirsstomatid, kalkuniliha, spinat, peenelt hakitud küüslauk ja tšilli. Kuumuta keskmisel kuumusel mõni minut. Pane pasta keema. Lisa pannile piim, veidi soola, pipart ja kuumuta keemiseni. Lisa juust (jäta natuke ka peale raputamiseks) ja hoia panni keskmisel kuumusel tulel umbes minutit. Tõsta pannile ka pasta ja sega kõik läbi. Serveeri kohe ning raputa peale juustu.